2013. május 9., csütörtök

“Szex” a tepsiben, mennyei pudingos finomság

Azt hiszem ez a süti is kedvenc, ugyanis imádom a “szottyogós” édességeket.:-)

A “szottyogós” annyit takar, hogy lehet nyelni mint kacsa a nokedlit, mert annyira krémes és puha.:-)
Ropogós diós alapon rengeteg krémes réteg, sajtkrém, vanília és csokoládé puding, és ha ez nem lenne elég akkor tejszínhabbal is megfejeljük.
A sütit könnyű elkészíteni viszont van hűlési ideje.:-( Viszont ha kivárjuk az időnket akkor nagyon finom pudingos desszertet, süti kóstolhatunk.


Hv.: / 1 csésze 250 ml/
A ropogós alaphoz:
• 150 g pekán dió feldarabolva
• 3 ek. cukor
• 120 g vaj
• 120 g liszt
A krémsajtos réteghez:
• 480 g krémsajt
• 100 g porcukor
• 1 csésze tejszínhab
A többi réteghez:
• 1 cs. vanília és csokoládé puding
• 800 ml  tej
• édes tejszínhab
• csokoládéreszelék
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. Vajazzunk és béleljünk ki sütőpapírral egy 23X33 cm-es tepsit.
2. Készítsük el a sütemény alapját. Mixerben keverjük össze az össze sütemény alap hozzávalót. Lisztet, pekán diót, cukrot és a vajat. 20 perc alatt süssük készre.
3. Készítsük el a csokis és a vaníliás pudingot a zacskón található utasítás szerint de ne használjunk 500 ml tejet csak 400 ml-t.
4. Készítsük el a sajtkrémet. A sajtkrémet habosítsuk fel a cukorral majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tejszínhabot.
5. Állítsuk össze a süteményt. A teljesen kihűlt alapra / amit a tepsiben hagyunk/kenjük a sajtkrémet erre csokoládés puding kerül végül a vaníliás pudinggal zárjuk a sort. Utolsó lépés, hogy a felvert tejszínhabbal is megkenjük, megszórjuk a csokoládéreszelékkel és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

épek forrása: http://www.jocooks.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...