2013. május 28., kedd

Klasszikus vaníliás vajkrém készítése

Érdemes megjegyezni vagy eltenni ezt a klasszikus vaníliás vajkrém receptet, mivel ez az alapja a vajkrémes dekorációknak.
Természetesen van még ezer meg egy változata amibe tojásfehérje kerül és még egy csomó dolog de most a klasszikus vajkrémet készítjük el.
Ha kikísérleteztük a számunkra ideális vajat és porcukrot és azok arányait akkor van egy stabil alapunk ha vajkrémet szeretnénk készíteni és azzal dekorálni, díszíteni a tortánkat, süteményünket.




Hv.:
• 500 g vaj
• 300-400 g porcukor
• csipet só
• 1 tk. vanília kivonat
• 1 tk.borkősav
Elkészítés:
1. A vajat robotgéppel közepes sebességre állítva lazítsuk fel.


2. A porcukrot adagonként adjuk a vajhoz és a robotgépet állítsuk lassú fokozatra. Ezt sajnos ki kell tapasztalni, hogy mennyi porcukor szükséges, mivel vaj és vaj között is óriási különbségek vannak, tehát annyi porcukrot adjunk hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk.


3. Keverjük hozzá a vanília kivonatot és a tejet vagy tejszínt és még 3 percig keverjük lassú fokozaton.

4. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
Kész:-)
TIPP
Ez egy alap, klasszikus vanília vajkrém amit nyugodtan ízesíthetünk naranccsal, citrommal, karamellel, eperrel vagy bármivel amit szeretünk. Sőt színezhetjük is kedvünkre. Ezt a receptet tegyük el, mert ez az alapja a klasszikus vajkrémeknek.




Képek forrása: http://savorysweetlife.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...