- 226 g vaj
- 226 g krémsajt /mascarpone vagy Philadelphia/
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 60 g keserű kakaópor / Holland kakaópor/
- 128 g étcsokoládé
- 480 g porcukor
1. Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét. A krémsajtot keverjük habosra alacsony fokozaton a vanília kivonattal.
Keverjük hozzá a kakóport, ezt először kézzel, különben az egész konyha kakaóporban fog "úszni".
Most már a csokoládé kicsit hűlt, nyugodtan adjuk hozzá a sajtkrémhez és keverjük jól át.
2. A vajat közepes fokozaton keverjük habosra a porcukorral.
3. A két krémet magas fokozaton keverjük jól át. Kész:-)
TIPP:
Ez a krém cupcake és torta díszítéshez, töltéshez is alkalmas.
Elég masszív, a hűtőben gyönyörűen visszakeményedik.
Finom, krémes ízű, de elég kemény ha a hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt érdemes kivenni a hűtőből a kész tortát vagy cupcaket.
Az olvasztott csokoládétől nagyon finom ízt kap, eltűnik a vajas íze a krémenk, imádom:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése