Elrontottam a vajkrémet! Mit tegyek?
Ismerünk jó pár vajkrémet, mindegyik más más felhasználási javaslattal, mert nem mindegy melyik típust mire használod.Francia, svájci, olasz, német....
A vajkrém igazi rémálom a tortásoknak, bár van aki pont az ellenkezőjét állítja.:-) Néhány próbálkozásom már nekem is volt, elég macerás ha nem a klasszikus vajkrémet szeretnénk készíteni, ami valljuk be szépen lassan de kikerül a köztudatból. Porcukor és vaj....brrrrrr ettől azért már készíthetünk finomabb vajkrémet is.
Lássuk a problémákat és oldjuk is meg együtt.
Miért törik meg a vajkrém?
Nem is törik, de ez a szakkifejezése, inkább szétválnak a jó esetben összetartozó anyagok. Ez nagyon rossz érzés, főleg ha főzött vajkrémmel próbálkozol. Én volt már hogy úgy felidegesedtem, hogy kidobtam az egészet a kukába, holott lehet még javítani a szétvált vajkrémet is.
De a kérdésre válaszolva, a vajkrém azért válik szét mert....
KATTINTS a folytatásért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése