2013. június 6., csütörtök

Hogyan süssek tökéletes kekszet? Gyakori kérdések és válaszaik.

A tökéletes keksz tapasztalat és tapasztalat és újabb tapasztalattal készíthető el.
Sok apróságon múlik, hogy tényleg jól sikerül a megsütött keksz.
Én a pogácsával voltam sokáig így, anyukám lediktálta a receptet ami neki tökéletesen működött, ugyanazt megpróbáltam én is elkészíteni és khmmm az első pogácsámmal embert lehetett volna ölni olyan kemény lett.:-))))
Azóta persze már nagyon finom és puha pogikat sütök, de idő kellett hozzá.








1. Díszítés előtt mennyi idővel süssem meg a kekszeket?
-A kekszeket akár egy héttel a dekorálás előtt is már elkészíthetjük. Légmentesen, dobozban lezárva semmi baja nem lesz.
2. Lefagyaszthatom a kekszeket?
- Igen, sütés után fagyasztható a keksz. Semmi extra dolog nem kell hozzá, műanyag edényben lezárva le tudjuk fagyasztani.
3. A fagyasztott kekszet mennyi idővel előtte kell kivennem a fagyasztóból?
- Általában 15 perc elég ahhoz, hogy szobahőmérsékleten a fagyasztott keksz kiolvadjon. Ha biztosra akarsz menni, veedd ki egy órával a díszítés előtt és akkor biztosan kiolvad.
4. A kész, feldíszített kekszet lefagyaszthatom?
- Ne tedd! Ha túl sokáig marad benn a fagyasztóban akkor károsodik, kiolvasztás után lecsöpög a máz, más íze is lesz.
5.  Mennyi ideig tárolhatom a kész kekszeket?
- Jól záródó dobozban nagyjából egy hétig tárolhatóak. A fagyasztóban 1-2 hónapnál tovább ne tárold.
6. A feldíszített kekszeket meddig tudom tárolni?
- Ideális esetben ne tárold. Igyekezz a vendégek számához passzoló mennyiséget készíteni. Ha még is megmaradt valamennyi akkor légmentesen lezárt dobozban 1 hétig még tárolhatod.
7. Mit csináljak ha egy másoknak bevált recept nekem nem sikerül?
- Dobd ki a receptet.:-) Sok dolog befolyásolja a jó keksz elkészültét. Nem mindegy a sütőpor mennyisége, a liszt fajtája, a tojás mérete.
Ha több sütőport használsz akkor magasabb és levegősebb kekszet kapsz, míg ha kevesebb sütőport teszel bele akkor kicsit keményebb, laposabb kekszet kapsz végül. Idővel már érezni fogod, hogy mik azok a dolgok amiken változtatnod kell. Hajrá!:-)
8. Mindegy milyen cukrot használok?
- Nem, egyáltalán nem mindegy. A porcukor a megfelelő választás. Természetesen kísérletezhetsz más fajta cukrokkal, ha neked azokkal jobb, akkor használd azt.
9. Miért jobb a kekszeket sütés után 2-3 nappal díszíteni?
- Azért, mert ennyi idő elteltével már biztosan teljesen "kiszáradtak" és a máz amivel dekorálod szépen formálható lesz. A friss keksz hajlamos beszívni a dekoráló anyagokat.
10. Mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, mégsem sikerült a keksz! Mit rontottam el?
- Többféle oka, magyarázata van, ha nem sikerült a keksz. Biztosan pontosan követted a recept leírását? Mindent olyan sorrendben használtál fel ahogy a receptben volt? Pontosan kimérted az adagokat?



A Facebook oldalon rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.

Látogasd meg a PINTEREST oldalamat is!
Rengeteg tortadíszítős, fondant fugura készítős albumot nézegethetsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...