2014. április 22., kedd

Édes útmutató tortázáshoz

Édes útmutató tortázáshoz
Első rész :
A FONDANT



Emlékszem mikor elkezdtem ezzel az egész "tortázással" foglalkozni, némelyik szakszó úgy hanzott mint egy komolyabb káromkodás.:-)
Fondant, frosting, icing, ganache..... Hmmmmm..huhhhh....
De azóta eltelt jó pár év és már nem jelent problémát, hogy melyik micsoda.
Most megosztom veletek is, azt a rengeteg olvasott anyagot amit több éven át tanultam, olvastam.
Ez egy sorozat lesz amiben végigveszem, végigvesszük az összes tortás kifejezést, szakszót, melyik mit jelent, mikor érdemes használni és igyekszem bevált, kipróbált recepteket is mellékelni.
Ebben kérem a segítségeteket is, ha van kipróbált, képekkel illusztrált recepted, akkor kérlek küldd el e-mailen és nagyon szívesen megosztom.
Kezdjük a legelején és talán a legkönnyebb kifejezéssel a FONDANT-al.

  • a fondant ismeretes fondant, fondent és sokan fondan néven, mindegyik ugyanazt a tortaburkoló anyagot takarja
  • főbb összetevői: porcukor, kukorica szirup, olaj és aromák esetleg színezők 

 Kattints a folytatásért!

fotó forrása: bakingproject.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...