2013. november 26., kedd

A tökéletes cukormáz receptje kekszdíszítéshez, tojásfehérje nélkül

Hv:
-1,8 kg porcukor
-90 g tojásfehérjepor
- 350 - 375 ml meleg víz
- 2-4 ek. színtelen és olajmentes aroma
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat - porcukor és tojásfehérjepor- keverjük össze egy jó nagy tálban.








2. Az aromát és a vizet is keverjük össze. Lassan adagoljuk hozzá a száraz összetevőket, lassú sebességen keverve robotgéppel. Először nagyon folyékony állagú lesz a cukormáz, ne ijedjünk meg!







3. Mikor egyneműsödött a keverék akkor kapcsoljuk a robotgépet közepes sebességre és keverjük 7-10 percig. Ne keverjük túl mert akkor nagyon levegős lesz és száradás közben megtörik a máz!














Hűtőben 1 hónapot eláll a cukormáz. Folpackba csomagoljuk be és irány a hűtő.
Ha nincs szükségünk erre az óriás mennyiségre akkor íme egy kisebb adag receptje:
Hv:
90 dkg porcukor
40 g és plusz 1 ek tojásfehérjepor
kb 180 ml meleg víz
Elkészíteni ugyanúgy kell mint a nagyobb mennyiséget.
TIPPEK
Ha összesett a cukormáz sajnos nem segít rajta az átkeverés! Készíts másikat!
A fényesebb eredményért tegyél a mázba kukorica szirupot

Top 10 hiba amit kekszdekorálás közben elkövethetsz és javíthatsz
Forrás: http://www.sweetsugarbelle.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...