Mindenek
előtt, nagyon fontos a torták megfelelő előkészítése, mielőtt
leburkolnánk marcipánnal. Azaz kenjük körbe vajkrémmel. Ezzel egyrészt
sima felületet képezünk a tortán. Másrészt pedig egy szigetelő réteget
viszünk fel. Ez a szigetelés különösen fontos, ha tejszínes tortákat
burkolunk. Sőt ha nagyon lágynak érezzük a krémet, érdemes piskótával is
körberakni a tortát, így elkerülhetjük, hogy hepehupás legyen az oldala
miután leburkoltuk.
Természetesen
ennél a megoldásnál is körbe kell még kennünk vajkrémmel. Fontos, hogy
az így előkészített tortákat ne hűtsük túl a burkolás előtt. Lehetőleg
ne fagyasztóba tegyük. Ha túl hideg lesz a torta, akkor amint hozzáér a
burkoló anyag, megköt annak a zsiradék tartalma és emiatt törni,
szakadni fog. Ezen kívül a pára is le fograjta csapódni, így „izzadt”
lesz a külseje. Tehát inkább hűtsük sima pluszos hűtőben a tortákat.
Miután a tortákat leburkoltuk, gondoskodnunk kell a stabilitásról.
Kattints a teljes cikkért!
Kattints a teljes cikkért!
kép forrása: www.make-fabulous-cakes.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése