Eljött
az ideje hogy a cukormázról írjak kicsit bővebben. Foglalkoztunk már a
tojásfehérjés és a tojásfehérjeporból készült cukormázzal de olvasói
kérdések érkeztek amit én komolyan veszek tehát utána jártam és most
megosztom veletek a cukormázról mindazt amit tudok és találtam.
Hasznos dolgok, bár inkább útmutatók mintsem szabályszerűségek.
A cukormáz véleményem szerint akkor lesz jó és TÖKÉLETES ha magunknak
ki kísérletezzük. Nem kell költségekbe verni magunkat kísérletezzünk
kicsibe.
Mint már annyiszor leírtam sok dologtól függ, mondhatnánk, hogy
a csillagok állása is befolyásolhatja:-) de ez nem igaz. Függ a tojás
nagyságától a porcukor fajtájától, ezért én egyszerűbbnek és
követhetőbbnek tartom ha tojásfehérjeporból készítjük el a mázat.
Lássuk mit kell még tudnunk a cukormázról!:-)
A jó cukormáz titka
Kísérletezés!:-) Nincs tökéletes recept, függ a tojások
méretétől a porcukor minőségétől. Gyakoroljunk kicsiben és ha elértük a
kívánt eredményt akkor ne váltsunk alapanyagokat! Javaslom a tojásfehérjepor használatát, könnyen kezelhető és a receptben szereplő mennyiségekkel azt kapjuk amit várunk.
Minden hozzávalót megvásárolhatsz a GlazurShopban!
Kattints a teljes segítségért IDE!
A Facebook oldalon pedig rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.
Látogasd meg a PINTEREST oldalamat is!
Rengeteg tortadíszítős, fondant fugura készítős albumot nézegethetsz.Forr
ás: h
Kép forrása: http://bakeat350.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése