2013. március 27., szerda

Röfi torta lépésről-lépésre

Múlt héten egy kedves olvasóm küldte a fotót, mert jópofának találta.
Kinyomoztam, megtaláltam és most közzé is teszem, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a röffencs tortát.




Hv.:
- 180 g liszt
- 150 g kakaópor
- 2 ek. tejszín
- 200 g olvasztott csokoládé
- 250 g vaj
- 225 g cukor
- 2 tojás

A vajkrémhez:
- 100 g puha vaj
- 100-150 g porcukor
- kakaópor ízlés szerint

A csokoládé ganache-oz
- 250 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé

20 db Kit Kat a díszítéshez
Malackák szintén a dekorációhoz

Elkészítés:

1. A vajat és a cukrot keverjük el.



2. Adjuk a tojásokat a vajkrémhez és keverjük el alaposan.




3. A lisztet is keverjük bele.



4. A kakaóport se felejtsük ki.




5. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött és adjuk a lisztes keverékhez.









6. Vajazzuk és lisztezzük ki a kerek formát, majd a jól elkevert masszát öntsük bele a formába és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.






7. Keverjük ki a vajkrémet a fent leírt hozzávalókból. Majd a már teljesen kihűlt 2 db lapot "ragasszuk" össze a krémmel. Vonjuk be az oldalát és a tetejét is.



8. Rakjuk körbe a Kit Kat csokikkal és tegyük be a hűtőbe dermedni.




9. Olvassuk fel a csokoládét a tejszínnel.




10. Töltsük meg a torta tetejét a csokoládé ganache-al. Tegyük vissza a hűtőbe.



11. Készítsük el a fondant malackákat a képek segítségével. A GlazurShopban minden hozzávalót megvásárolhatsz.
Fondant massza
Pink ételfesték





12. Díszítsük a kész tortát a malackákkal.



Forrás: http://carolinemakes.blogspot.hu











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...