Kinyomoztam, megtaláltam és most közzé is teszem, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a röffencs tortát.
Hv.:
- 180 g liszt
- 150 g kakaópor
- 2 ek. tejszín
- 200 g olvasztott csokoládé
- 250 g vaj
- 225 g cukor
- 2 tojás
A vajkrémhez:
- 100 g puha vaj
- 100-150 g porcukor
- kakaópor ízlés szerint
A csokoládé ganache-oz
- 250 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
20 db Kit Kat a díszítéshez
Malackák szintén a dekorációhoz
Elkészítés:
1. A vajat és a cukrot keverjük el.
2. Adjuk a tojásokat a vajkrémhez és keverjük el alaposan.
3. A lisztet is keverjük bele.
4. A kakaóport se felejtsük ki.
5. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött és adjuk a lisztes keverékhez.
6. Vajazzuk és lisztezzük ki a kerek formát, majd a jól elkevert masszát öntsük bele a formába és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.
7. Keverjük ki a vajkrémet a fent leírt hozzávalókból. Majd a már teljesen kihűlt 2 db lapot "ragasszuk" össze a krémmel. Vonjuk be az oldalát és a tetejét is.
8. Rakjuk körbe a Kit Kat csokikkal és tegyük be a hűtőbe dermedni.
9. Olvassuk fel a csokoládét a tejszínnel.
10. Töltsük meg a torta tetejét a csokoládé ganache-al. Tegyük vissza a hűtőbe.
11. Készítsük el a fondant malackákat a képek segítségével. A GlazurShopban minden hozzávalót megvásárolhatsz.
Fondant massza
Pink ételfesték
12. Díszítsük a kész tortát a malackákkal.
Forrás: http://carolinemakes.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése